Sve za funkcionalnost, fonaciju i estetski izgled vašeg osmijeha

Individualan pristup i posvećenost vode ka rješavanju i najkompleksnijih slučajeva

Zahvaljujući velikom znanju i iskustvu naših stomatologa, uz korištenje najboljih materijala renomiranih proizvođača te individualnim pristupom  rješavamo i najkompleksnije slučajeve kako bi  poboljšali  funkcionalnost, fonaciju i estetski izgled vašeg osmijeha.

FIKSNA PROTETIKA :

  • KRUNICE ( METAL/CIRKON/BEZMETALNE)
  • MOSTOVI
  • ALL ON FOUR/ALL ON SIX

MOBILNA PROTETIKA

Prikladno rješenje u slučajevima gdje nije moguće koristiti fiksne protetske nadomjestke.

ZUBNI MOSTOVI

Zubni mostovi su nadomjestak zubnog niza, povezuju krunice u cjelinu i time se u potpunosti izgrađuje zubni luk i dodatno učvršćuju okolni zubi. Kao nosači mosta mogu biti zubi ili implantati. Povoljan prijenos žvačnih sila čini ga pouzdanim rješenjem i pacijentu omogućuje u potpunosti prirodan osjećaj.

KRUNICA

Fiksni protetski nadomjestak koji  se u stomatologiji najčešće koristi i  jedan je od najučinkovitijih sredstava za prekrivanje oštećenog zuba. Naši stručnjaci za preparaciju zuba koriste metodu brušenja „na stepenicu“ koja iziskuje vještinu i podiže svaku vrstu protetskog rada na viši nivo. Nakon brušenja slijedi uzimanje otiska  sa visokokvalitetnim materijalima koji omogućuju točnu reprodukciju strukture izbrušenih bataljaka i sluznice kako bi se u laboratoriju izradio precizan, prirodan i funkcionalan protetski rad. Dok traje izrada trajnog mosta, bataljci se mogu zaštiti privremenim krunicama odnosno privremenim mostom.

METAL KERAMIČKE KRUNICE

Koriste se dugi niz godina, a odlikuje ih čvrstoća. Njihova je baza metalna legura koja je u potpunosti prekrivena slojem keramike. Laboratorij Dentalpro klinike opremljen je laserskim printerom 3D Sisma  koji  ubrzava proces izrade te omogućuje digitalnu izradu metalnih dijelova kojom se postiže visoka kvaliteta i preciznost.

CIRKONSKE KRUNICE

Cirkon je vrhunski materijal koji ne sadrži metal što ga čini  transparentnim i translucentnim,  omogućava pacijentima visoko estetski izgled zuba te potpunu prirodnost. Zbog njegove tvrdoće veoma je izdržljiv i potrebno je pobrusiti puno manju površinu zuba. Biokompatibilnost materijala u potpunosti eliminira mogućnost iritacije okolnog tkiva. Najbolje je rješenje za postizanje visoke estetike uz veliku čvrstoću.

BEZMETALNA KERAMIKA

Vrhunac dosega estetske stomatologije zasigurno je bezmetalna keramika. U potpunosti imitira prirodan zub, propušta svjetlost što je  čini idealnim rješenjem za estetsku zonu.  Visoka otpornost na vanjske čimbenike i čvrstoća odlike su ovog biokompatibilnog materijala. Precizan način obrade omogućuje pravilno prijanjanje za bataljak što sprečava nastanak tamnih rubova te omogućava lakšu higijenu i jamči dugotrajnost. Bezmetalnom keramikom može se u potpunosti imitirati prijašnje stanje zuba. Uz upotrebu ovog  materijala i vještine naših tehničara u mogućnosti smo zadovoljiti na sve zahtjeve naših pacijenata.

PROČITAJTE VIŠE

 

Želite nas posjetiti?
Dogovorite termin još danas!


Dogovori termin