Oralna kirurgija

Svi su zahvati oralne kirurgije zbog primjene lokalne anestezije bezbolni, a oporavak brz.

GRANA DENTALNE MEDICINE KOJA OBUHVAĆA VELIK BROJ ORALNO-KIRURŠKIH ZAHVATA KOJIMA UKLANJAMO POTEŠKOĆE I NEPRAVILNOSTI U USNOJ ŠUPLJINI

ORALNA KIRURGIJA


Oralna je kirurgija grana dentalne medicine koja obuhvaća velik broj oralno-kirurških zahvata kojima uklanjamo poteškoće i nepravilnosti u usnoj šupljini. Zahvate oralne kirurgije čine jednostavni zahvati kao vađenja zuba, alveotomija (uklanjanje impaktiranih i retiniranih umnjaka koje nije moguće izvaditi uobičajenim načinom), apikotomija (odstranjivanje vrha korijena zuba s okolnim upaljenim tkivom), ali i kompliciraniji zahvati poput podizanja sinusa te vođene regeneracije tvrdih i mekih tkiva (nadogradnja kosti, rekonstrukcija zubnog mesa).

Predprotetska oralna kirurgija je priprema za čim bolji estetski izgled zubnog tkiva oko budućeg protetskog rada, ali i priprema za ugradnju implantata. Gubitkom zuba volumen kosti se smanjuje te je ponekad prije ugradnje implantata na idealnu poziciju potrebno rekonstruirati volumen kosti.

KAKO MI RADIMO?


U Dentalpro klinici primjenjujemo vođenu tkivnu regeneraciju kosti sa biomaterijalom proizvođača Osteobiol Augmentacija kosti je postupak kojim upotrebom biokompatibilnih koštanih pripravaka povećavamo volumen kosti. Osteobiol proizvodi zahvaljujući svojem prirodnom sastavu sraštaju na površinu naše kosti i time čine savršenu podlogu za ugradnju implantata.

Ukoliko nakon detaljnog dijagnostičkog postupka stručnjaci Dentalpro klinike primijete da postoji potreba za obavljanjem nekog kirurškog zahvata, u dogovoru sa pacijentom, uzimajući u obzir željene rezultate, odlučit će se koji je zahvat najbolji za njegovu situaciju.

Svi su zahvati oralne kirurgije zbog primjene lokalne anestezije bezbolni, a oporavak brz.

Za naše smo pacijente pripremili posebnu sobu za relaksaciju nakon operativnih zahvata kako bi im oporavak bio ugodniji. Nakon svih zahvata pacijenti će od stručnjaka dobiti detaljne upute o postupcima i njezi nakon kirurških zahvata kako bi postigli željene rezultate.

Kroz dugogodišnje iskustvo te kontinuiranom edukacijom jamčimo manje invazivne zahvate od tradicionalnih i klasičnih metoda uz brže i sigurnije zacjeljivanje.